Je eigen blog maken, ontdek of dat een goed idee is » Combell (2024)

Ben je nu net terechtgekomen op een blogpost over een eigen blog beginnen? Tuurlijk dat! Dat komt omdat wij hier bij Combell al door hebben wat de grote meerwaarde is van zelf een blog maken. Misschien wil je een persoonlijke blog maken of eerder een voor de marketing van je bedrijf? Met onze tips doe je dat onmiddellijk op een succesvolle manier.

Inhoudsopgave

  1. Waarom een blog maken?
  • Persoonlijke blog starten
  • Zakelijke blog maken
  • Voordelen van blogs maken
  • Zelf blog maken: kies een onderwerp
    • Wees gepassioneerd
  • Hoe maak je een blog?
  • Blog laten maken of zelf blog bouwen
    • Kies een blogplatform
    • Maak je eigen blog met WordPress
    • Maak je eigen blog met SiteBuilder
  • Gratis blog maken?
    • Een blog maken, gratis? Ja, maar met beperkingen
  • Eigen blog beginnen: ontwerpen maar!
    • Kies een sjabloon
    • Pas kleuren en lettertypen aan
    • Voeg afbeeldingen en andere media toe
  • Inhoud plaatsen op je eigen blog
    • SEO in het achterhoofd
  • Publiek opbouwen
    • E-mailmarketing inzetten
  • Hoe zelf een blog starten en er geld mee verdienen
  • Extra tips over een eigen blog starten
    • Veelgestelde vragen over blogs maken

    Waarom een blog maken?

    We gaan met de deur in huis vallen: ja, het is een goed idee om een online blog te beginnen. Daar heb je jouw antwoord op de titel van deze blogpagina. Dacht je meteen weg te klikken? Think again. Bij een eigen blog (website) maken, komt heel veel kijken. Blijf dus lekker hangen voor veel meer informatie en concrete tips over een blog aanmaken.

    Persoonlijke blog starten

    Je kan eigenlijk op twee soorten manieren bloggen: als hobby om gedachten en ideeën met anderen te delen. Of als ondernemer om met je klanten te communiceren. Of soms komt van het één het ander ...

    Een privé blog maken is een manier om je online te tonen. Je doet niet alleen aan zelfexpressie, je bereikt er ook gelijkgestemde zielen mee. Wie weet ontpop je je tot een echte influencer! Kriebelt het om te schrijven? Dan is een eigen blog beginnen een slimme manier om je schrijverstalent te ontwikkelen.

    Je blogposts kunnen later je eigen portfolio vormen. Zo kan je meteen iets concreet op tafel leggen als je gaat solliciteren voor die job van je dromen. Stel dat je een eigen modeblog hebt en hoopt om ooit bij een modemagazine te gaan werken. Dan ben je de andere sollicitanten al een stapje voor!

    Zakelijke blog maken

    Een zakelijke blog beginnen wil niet zeggen dat je alles saai en plechtig moet schrijven. Bij voorbaat dank. 😉 Nee, we bedoelen hiermee dat je een blog kan starten om als bedrijf met je klanten te communiceren.

    Een blog is namelijk een krachtig hulpmiddel voor het opbouwen van autoriteit en geloofwaardigheid in je branche. Je kan bijvoorbeeld artikels schrijven over mogelijke problemen waar jouw klanten wel eens mee kunnen geconfronteerd worden. Als je ook voor oplossingen zorgt, zal dat de klanttevredenheid alleen maar verbeteren.

    Door regelmatig blogposts te schrijven en te delen die duidelijk gelinkt zijn aan je vakgebied, kan je je als ondernemer positioneren als expert binnen de sector. Bijvoorbeeld een sportwinkel met een blog vol tips, weetjes en interviews over gezond leven en bewegen. Een online blog beginnen (ook weleens 'weblog maken' genoemd) is trouwens ook een manier om meer internetverkeer op je bedrijfswebsite te krijgen.

    Schrijf je waardevolle en relevante inhoud, dan zal je hoger in de zoekresultaten van onder andere Google verschijnen. Je kan die ranking zelfs een handje helpen, door gebruik te maken van zoekmachineoptimalisatie (SEO).

    Eigenlijk moet een blog een onderdeel van je bedrijfsmarketing vormen. Want met je blogpagina zet je in op verschillende vormen van bedrijfscommunicatie: promotie, feedback, klantenvertrouwen, expertise ...

    Voordelen van blogs maken

    Vijf grote voordelen van een blog maken netjes bij elkaar:

    Grotere merkbekendheid en naamsbekendheid. Met een blog spring je in het oog. In ruil voor al die blogposts krijg je meer verkeer naar je site, meer leads én meer klanten.

    Sterk staaltje communicatie. Blogs maken is een manier om direct met je klanten te communiceren. De stijl van een blog is namelijk persoonlijker. Lezers zullen sneller feedback geven of ideeën voorstellen. Wat goed is voor de relatie met je klanten.

    Verbeterde SEO. Zowel een 'waarom' als een voordeel: de betere zoekmachineoptimalisatie (SEO) van je website. Rank hoger in zoekmachines zoals Google door regelmatig nieuwe artikels online te zetten. Hiermee kan je meer verkeer naar je website aantrekken en je online zichtbaarheid vergroten.

    Als expert gezien worden. Door te bloggen over je kennis en expertise, zien klanten en partners jou als een autoriteit in je vakgebied. Die geloofwaardigheid en dat vertrouwen is van onschatbare waarde voor de groei van je bedrijf.

    Mee zijn met trends en ontwikkelingen. Je kan als ondernemer artikels schrijven over de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen jouw markt. Hiermee hou je jouw doelpubliek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de branche en laat je tegelijk zien dat jouw bedrijf altijd up-to-date is met de nieuwste technologieën.

    Zelf blog maken: kies een onderwerp

    Hoe maak ik een blog aan? Door te weten waarover je gaat schrijven, tiens. 😀 Voor een bedrijfsblog is het vrij simpel: speel in op wat er leeft bij je doelpubliek. Als hostingprovider zal Combell bijvoorbeeld niet plots beginnen schrijven over snooker of veganistische kattenvoeding. Al zouden we wel opvallen, toch? 😉

    Bij ons lees je alle voordelen van een domeinnaam bij Combell kopen, welke kosten webshops met zich meebrengen; werken in de cloud ... Allemaal zaken waarop je bij Combell kan rekenen en waar we je dus maar al te graag over informeren.

    Lees ook

    Go big online met alle tips op de blog van Combell.

    Wees gepassioneerd

    Om het onderwerp van je blog te kiezen, moet je dus vooral weten waar je goed in bent of veel over te vertellen hebt. Liefst zo passioneel mogelijk dat je er regelmatig posts wil over schrijven. Wat is je favoriete hobby, waar staat je mond geen vijf minuten over stil? Schrijf in de eerste plaats over iets wat je enthousiast maakt.

    Dat werkt niet alleen motiverend, je kan ook makkelijker je doelgroep bepalen. Ah ja, want je maakt er zelf deel van uit! Nog een beter idee: een blog aanmaken over een onderwerp waar je veel kennis over hebt.

    Het is een goed idee om te bloggen over onderwerpen waar je een zekere mate van expertise in hebt. Zo zet je waardevolle en geloofwaardige inhoud online en je zal jezelf positioneren als een betrouwbare bron.

    Als je veel kennis in huis hebt en gepassioneerd bent, zal je waarschijnlijk wel andere blogs kennen die soortgelijke content maken. Analyseer ze en kom te weten welke onderwerpen populair zijn. Of ontdek meteen een originele invalshoek waar niemand het momenteel over heeft. 😀

    Op zoek naar meer inspiratie? Hou dan eens een brainstormsessie met jezelf, schrijf al je ideeën op of - voor gevorderden - doe eens een zoekwoordenonderzoek.

    Je eigen blog maken, ontdek of dat een goed idee is » Combell (1)

    Hoe maak je een blog?

    Meteen een grote stap: een blogpagina maken. Daar komt best wat bij kijken, maar gelukkig hoeft dat allemaal niet ingewikkeld te zijn. Eens je weet waarover je wilt schrijven, kies je een leuke naam voor je eigen blog.

    Die kan je meteen gebruiken voor je domeinnaam. Want je moet een domeinnaam vastleggen als je bij een hostingprovider webruimte gaat innemen. Maar daar later meer over.

    Ten slotte moet je jouw blog ontwerpen en beginnen met het publiceren van berichten. Met de juiste inzet en strategie kan je een succesvolle blog opzetten die een waardevolle bron van informatie en inspiratie vormt voor jouw lezers. 😀

    Blog laten maken of zelf blog bouwen

    Domeinnaam gekozen? Check! Nu moet je jezelf de vraag stellen of je die blog zelf gaat bouwen of wilt laten maken door een betrouwbaar bureau. Het grootste verschil is - je kan het al raden - het kostenplaatje op het einde van de rit.

    De op maat gemaakte blog heeft natuurlijk verschillende voordelen. Zo krijg je een uniek ontwerp waar je volledige zeggenschap over hebt, net als allerlei plugins om je blog uit te breiden en een blog die ook op technisch vlak sterk staat.

    Om nog maar te zwijgen over alle tijd die je kan uitsparen omdat je je blogpagina niet zelf hoeft te maken.

    Maak eerst je eigen rekening, vooraleer je gaat uitbesteden. Het zou best kunnen dat zo'n dure (maar nuttige) investering voorlopig te hoog gegrepen is. Het is dan ook de moeite waard om andere paden te bewandelen: namelijk zelf een blog bouwen.

    Kies een blogplatform

    Zelf een blog beginnen doe je dankzij een blogplatform. Dat is eigenlijk de 'blog software' waar jouw eigen blog op draait. Het gaat hier om een belangrijke beslissing. Want het blogplatform dat je kiest, bepaalt immers de functies, het uiterlijk en de gebruikerservaring van je blog.

    Denk dus goed na over het juiste blogplatform. Kies software die past bij de blog die jij voor ogen hebt. Wat is belangrijk voor jouw blog? Welke ervaring wil je jouw lezers geven? Met het juiste blogplatform til je jouw eigen blogpagina naar een hoger niveau.

    Combell raadt jou twee blogplatformen aan. Met WordPress en SiteBuilder maak je de beste blogs. Kom meer te weten over elk blogplatform:

    Maak je eigen blog met WordPress

    WordPress is één van de makkelijkste manieren om een eigen website te maken, voor wie een kleine technische basis heeft. WordPress is veruit het populairste Content Management Systeem (CMS). Zo'n CMS zorgt ervoor dat je makkelijk je eigen website bouwt. Het is een hulpmiddel dat je helpt om inhoud op je website te beheren en te maken.

    Kan je niet wachten om WordPress te ontdekken?

    Met onze ultieme startersgids ga je meteen van start. We nemen je stap voor stap mee in de wereld van WordPress. En dat in begrijpbare taal!

    Het grootste voordeel van WordPress is dat het platform zelf volledig gratis is: je hoeft voor het CMS zelf niets te betalen. Én er zijn ook heel wat gratis WordPress-themes en -plugins beschikbaar, die je website flink wat extra functionaliteit kunnen bezorgen.

    Tip

    WordPress gebruiken? Dan heb je enkel eendomeinnaam nodig. En hosting! Je kan bij Combell kiezen voorwebhostingwaar je zelf met één klik WordPress op kan installeren en/of voor WordPress hostingwaar WordPress al voorgeïnstalleerd staat. Bij onze WordPress hosting zijn ook een aantal andere zaken geoptimaliseerd voor de performantie en beveiliging van jouw WordPress blog.

    Je eigen blog maken, ontdek of dat een goed idee is » Combell (3)

    Voordelen WordPress:

    Gebruiksvriendelijkheid: WordPress is gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor beginners. Je hebt geen geavanceerde technische vaardigheden nodig om je blog op te zetten en te beheren.

    Flexibiliteit en aanpasbaarheid. Met WordPress heb je toegang tot duizenden thema's en plugins waarmee je de look and feel en de functionaliteit van je blog kan aanpassen. Je kunt je blog dus volledig personaliseren en laten aansluiten bij jouw eigen, unieke stijl.

    Veel functies. Je kan rekenen op een breed scala aan functionaliteiten die je kan gebruiken om je blog te verbeteren, zoals zoekmachineoptimalisatie (SEO), social media plugins ... Hierdoor kun je je blog laten groeien en uitbreiden wanneer je maar wil.

    Community en ondersteuning. WordPress wordt constant verbeterd door liefhebbers van het platform: dat noemen weOpen Sourcesoftware. Dat betekent dat iedereen toegang heeft tot de code waaruit WordPress bestaat. De grote WordPress-community zorgt voortdurend voor nieuwe thema's en plugins (uitbreidingen), die vaak gratis te gebruiken zijn.

    Schaalbaarheid. WordPress is schaalbaar, wat betekent dat je je blog kunt laten groeien naarmate je meer blogposts en bezoekers krijgt. Of je nu een kleine persoonlijke blog hebt of een grotere zakelijke blog wilt creëren, WordPress kan meegroeien met je behoeften.

    Lees ook

    Wat is WordPress en wat zijn de voordelen?

    Nadelen WordPress:

    Technische basis. Het controlepaneel van WordPress mag nog zo gebruiksvriendelijk zijn, een beetje technische kennis is vereist. Het installeren van thema's en plugins, het oplossen van technische problemen en het bijhouden van updates kan best pittig zijn voor starters zonder technische achtergrond.

    Tip

    Hoe maak ik een blog aan met technische ondersteuning? Bij Combell natuurlijk! Al onze klanten hebben toegang tot onze uitstekende 24/7 support. Onze collega's helpen je verder met eventuele problemen en vragen.

    Beveiligingsrisico's: WordPress is zo populair dat het blogplatform regelmatig het doelwit van hackers is. Het is daarom belangrijk om regelmatig updates door te (laten) voeren en beveiligingsmaatregelen te nemen om de veiligheid van je blog te waarborgen. Een hostingbedrijf zoals Combell ondersteunt je bij die stappen.

    Regelmatig onderhoud: WordPress vereist regelmatig onderhoud, zoals het updaten van thema's, plugins en de WordPress software zelf. Dit kan tijdrovend zijn en je moet ervoor zorgen dat je altijd up-to-date blijft om de performance, beveiliging en werking van je blog op punt te houden.

    Tip

    Geen zin om je te moeten bezighouden met die eindeloze stroom aan WordPress-updates? Met Managed WordPress hosting is dat compleet verleden tijd. Wij houden je website in topconditie, terwijl jij er geen omkijken meer naar hebt.

    Mogelijke kosten. Hoewel de WordPress software zelf gratis is, kunnen de kosten van het bouwen en onderhouden van een WordPress blog oplopen. Je hebt mogelijk kosten voor hosting, premium thema's, betalende plugins ...

    Véél te véél keuzemogelijkheden. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Door de talloze WordPress mogelijkheden kan het soms lastig zijn om de juiste keuzes te maken en je blog zo efficiënt mogelijk op te zetten. Al is dat eigenlijk muggenziften. 😉

    Kies WordPress voor je nieuwe blog

    Maak je eigen blog met SiteBuilder

    SiteBuilder is degouden tipvan Combell voor wie eenvoudig, snel en vooral budgetvriendelijk een blog wil beginnen. Noem het gerust onsalternatief voor Wix.

    Met dit gebruiksvriendelijk pakketkan je meteen zelf een blog maken. En nee, je moet er geen technische kennis voor hebben.Zit je toch vast? We staan dag en nacht klaar om je verder te helpen. En wat dacht je van gratis training!

    Probeer het eerst zelf vooraleer je je website gaat uitbesteden. SiteBuilder is betaalbaar, het is de investering meer dan waard.

    Lees de ervaring van onze klant Vanessa

    Je bouwt je eigen blog waar en wanneer je wil. You are in charge. Je hoeft niemand lastig te vallen als je de blogpagina's wil updaten. SiteBuilder maakt zijn naam als websitebouwer helemaal waar. Met deze blog software krijg je alle bouwstenen om je blog te maken.

    Voordelen SiteBuilder:

    SiteBuilder is een gebruiksvriendelijk platform waarmee je zonder technische kennis een professionele blog maakt.

    Heel veel templates en ontwerpen, waardoor je snel een blog kan bouwen die past bij jouw bedrijf of idee.

    Veel opties om je website verder aan te passen en te personaliseren, zoals het toevoegen van gratis afbeeldingen en teksten.

    Niet onbelangrijk: Combell biedt hosting en domeinnaamregistratie aan in één pakket, waardoor je snel en eenvoudig een volledige SiteBuilder blog kan lanceren.

    Combell staat garant voor goede ondersteuning en begeleiding tijdens het hele proces dat een blog aanmaken is.

    Nadelen SiteBuilder:

    SiteBuilder is minder geschikt voor grote, complexe websites met veel functies en extra's.

    Deze tool biedt minder mogelijkheden voor maatwerk en aanpassingen dan sommige andere websitebouwers.

    Minder flexibel dan sommige andere software om een blog mee te bouwen.

    Kies voor een SiteBuilder blog

    P.S.: er zijn natuurlijk nog andere platformen en pakketten. Met bijvoorbeeld betalende abonnementen (premium abonnementen) kan je ook daar meteen beginnen bloggen.

    Tip

    SiteBuilder is uitgebreid met een AI website bouwer. Je hoeft je website dus niet meer zelf te bouwen, de Artificiële Intelligentie doet dat voor jou! Probeer het nu.

    Gratis blog maken?

    "Wat zit Combell hier nu te leuteren over een blog aanmaken. Ik kan toch gewoon een gratis blog beginnen?" We moeten daar niet flauw over doen. Je kan op verschillende platformen inderdaad een gratis blog maken. Maar dat is eigenlijk niet zo'n goed idee. Al zeker niet voor ondernemers die een blog aanmaken om professioneel over te komen.

    Het begint al bij je eigen domeinnaam. Gratis een blog beginnen wil zeggen dat je enkel een subdomein hebt. Geen eigen domein dus. Het merk van het gratis blogplatform zal dus altijd mee in de adresbalk van je blog staan. Dat komt nogal stuntelig over.

    Je eigen blog maken, ontdek of dat een goed idee is » Combell (4)

    Je blog zal ook vol reclame staan. Waarvan de inkomsten voor het blogplatform zijn. Of nog erger: het gratis blogplatform geeft er de brui aan en jij bent je eigen blog kwijt.

    Een blog maken, gratis? Ja, maar met beperkingen

    Een gratis blog maken brengt ook beperkingen met zich mee. Weinig schijfruimte, beperkte mogelijkheden om je blogpagina te personaliseren, tragere laadtijd tegenover een professionele blog ...

    Bovendien zijn de SEO-functies beperkt, dus je blog zal niet super hoog scoren in Google. Oh, en denk maar niet dat je op even goede ondersteuning als bij Combell zal kunnen rekenen. 😉Wij zijn dus geen fan van een gratis blog (site). En nee, dat zeggen we niet omdat we zelf een hostingprovider zijn.

    Voor ons is het gewoon heel simpel: een eigen blog - of het nu een hobbyprojectje of de bedrijfsblog is - moet de beste omkadering krijgen. Er zijn namelijk al Ugly Belgian Websites genoeg. Al kan er zelfs binnen een goed kader nog altijd een verschrikkelijk lelijke website gemaakt worden. 😜

    Eigen blog beginnen: ontwerpen maar!

    We kunnen dus alleen maar aanraden om een degelijk blogplatform te kiezen. Daarna is het tijd om je blog te ontwerpen. Hoe dat in detail verloopt, hangt af van de software die je gekozen hebt. Los van je gekozen blogplatform, is het heel belangrijk om goed na te denken over het exacte ontwerp van je blog. Want de lay-out bepaalt de uitstraling van je blog. En je weet wat ze zeggen over die eerste indruk ...

    Kies een sjabloon

    De meeste starters zonder veel technische kennis kiezen een sjabloon of template. Dat is een soort voorontwerp waarmee je niet van op nul moet beginnen.

    Neem de tijd om de verschillende sjablonen te doorbladeren. Het zal je helpen om uiteindelijk een blog sjabloon te kiezen met de juiste functies, menu's, plugins ... dat bij jouw blog past.

    Je eigen blog maken, ontdek of dat een goed idee is » Combell (5)

    Pas kleuren en lettertypen aan

    Wat je niet over het hoofd mag zien: het kleurgebruik en het lettertype van je blog. Het zou best kunnen dat de originele kleuren van het sjabloon niet bij jouw online uitstraling passen.

    Het zou bijvoorbeeld heel vreemd zijn als je gaat bloggen over liefde en relaties en er alleen maar zwarte kleuren te zien zijn op je blogpagina. Met de juiste kleur breng je sfeer en emotie over. Zeg nu zelf: jij verkiest toch ook een visueel aantrekkelijke blog?

    En het juiste lettertype is belangrijk voor de leesbaarheid van je blog. Test verschillende lettertypes uit (niet doen terwijl je blog al online staat). Al mag je Comic Sans meteen skippen. 😉

    Met consistentie in lettertype en kleurgebruik, kan je een herkenbare merkidentiteit opbouwen en je blog onderscheiden van anderen. Kortom: een geschikt lettertype en de juiste kleuren dragen bij aan de professionaliteit, leesbaarheid en visuele aantrekkingskracht van je blog.

    Tip

    We gaan ervan uit dat je een visueel aantrekkelijke blog wil maken. Toch? Check dan onze 8 tips voor een mooie website!

    Voeg afbeeldingen en andere media toe

    Laat ons je meteen een tip geven: speel niet te kwistig om met afbeeldingen en andere media op je blog. Alles in balans, zou Ingeborg zeggen! Het aantal hangt eigenlijk van het soort blog af. Gaat je blog over fotografie, dan is het natuurlijk evident dat er veel foto's te zien zijn.

    Video's maken je blogpagina al snel zwaar. Niet alleen figuurlijk, ook letterlijk. Websites met een trage laadtijd moeten vaak veel te veel mediabestanden laden.

    Voor het toevoegen van afbeeldingen speelt je gekozen blogplatform opnieuw een belangrijke rol. Bij SiteBuilder kan je bijvoorbeeld gratis foto's toevoegen aan je blog. Andere platformen hebben er zelfs speciale plugins voor.

    Inhoud plaatsen op je eigen blog

    Stretch die vingers maar. Tijd om die eerste blogpost online te zetten! Als je je onderwerp afgebakend hebt, weet je meteen waarover te schrijven. Laat je creativiteit de vrije loop. Deel je verhaal met je publiek.

    Lanceer je een bedrijfsblog, maak dan doordachte keuzes over je eerste posts. Begin bijvoorbeeld niet direct te schrijven over de meeste moeilijke onderwerpen. Hou het plezant!

    SEO in het achterhoofd

    Je moet dan wel creatief zijn, hou toch ook rekening met de zoekmachine optimalisatie van je blogberichten. Je wil namelijk gelezen worden. Anders moet je geen privé blog maken, maar eerder een dagboek. 😀

    Rekening houden met SEO doe je door aandacht te besteden aan je (tussen)titels, zoekwoorden te integreren en tags in te vullen in de SEO-opties van je blogplatform. Als resultaat zal je hoger scoren in de zoekresultaten van onder andere Google.

    Via die weg zal er dus ook publiek op je blog terechtkomen. De kans is ook groot dat die lezers meteen geïnteresseerd zullen zijn in wat jij te vertellen hebt. Want ze zijn via relevante zoekwoorden op jouw blog gekomen.

    Publiek opbouwen

    Op de publiceerknop durven klikken? Je eerste blogpost staat online. Proficiat. 😉 Toch heb je geen tijd om op je lauweren te gaan rusten. Je moet namelijk reclame maken voor je blog. SEO does the trick, maar daar stopt het niet bij.

    Deel je blogpagina in eerste instantie binnen je eigen netwerk. Zet dus je accounts op sociale media in. Plan je gepubliceerde berichten op strategische momenten in. De kans is namelijk groter dat iemand je post leest tijdens de middagpauze dan om 14.00 uur, midden in de dag.

    Je eigen blog maken, ontdek of dat een goed idee is » Combell (6)

    Om te weten te komen wie je lezers zijn, welke berichten populair zijn ... kan je gebruikmaken van de statistieken die geïntegreerd zitten in je blog software. Of maak gebruik van Google Analytics!

    E-mailmarketing inzetten

    Een andere effectieve manier om je blogposts onder de aandacht te brengen, is e-mailmarketing. Goed nieuws: elke klant van Combell krijgt eengratis Flexmail-account.

    Je eigen blog maken, ontdek of dat een goed idee is » Combell (7)

    Met dee-mailmarketingtool van Flexmailontwerp je professionele e-mails en campagnes en verstuur je ze naar de juiste contacten. Nieuwsbrieven en promoties versturen via Flexmail is een mooi voorbeeld van je marketing zelf in handen nemen.

    Nog andere tips om je blog te promoten:

    Gastbloggen: schrijf gastblogs voor andere populaire blogs en websites in jouw vakgebied. Dit helpt je om een nieuw publiek te bereiken en jezelf te positioneren als een expert in jouw niche. Vergeet niet om in je gastblogs relevante links naar je eigen blog op te nemen. 😉

    Tip

    Wist je dat je ook voor Combell kan gastbloggen?

    Moedig interactie aan op je blog door reacties, vragen en discussies te stimuleren. Reageer op opmerkingen en vragen van je lezers om een betrokken en actieve community op te bouwen. Dit vergroot de betrokkenheid en loyaliteit van je publiek. Sociale media is daar ook uitermate geschikt voor.

    Zorg voor visuele content zoals afbeeldingen, infographics en video's om je blogposts aantrekkelijker en meer onderbouwd te maken. Visuele content trekt de aandacht, lokt reacties uit op sociale media en kan helpen om je boodschap beter over te brengen.

    Ga naar conferenties, evenementen en online communities binnen jouw branche. Bouw relaties op met andere professionals en bloggers in jouw vakgebied. Door jezelf te laten zien kan je je blogpromotie vergroten.

    Hoe zelf een blog starten en er geld mee verdienen

    Geld verdienen met je persoonlijke blog? Logisch dat je daar oren naar hebt. Er zijn verschillende manieren om inkomsten uit je blog te halen. Al mag dat zeker niet je grootste drijfveer zijn om te starten met een blogpagina.

    Blogs die met passie onderhouden worden en waar sterke content op te vinden valt, zullen vroeg of laat opgepikt worden. Wie weet zelfs door een gulle sponsor.

    Je eigen blog maken, ontdek of dat een goed idee is » Combell (8)

    Over de verschillende verdienmodellen:

    • Je kan advertentieruimte op je blog verkopen aan adverteerders. Dat doe je bijvoorbeeld via Google AdSense of door directe samenwerkingen met bedrijven. Telkens wanneer bezoekers op de advertenties klikken of wanneer de advertenties worden weergegeven, ontvang je een (kleine) vergoeding.
    • Door affiliatelinks in je blogposts op te nemen, kan je een commissie verdienen wanneer lezers producten of diensten kopen via die links. Je kunt je aanmelden bij verschillende affiliatenetwerken en producten of diensten promoten die relevant zijn voor je nichepubliek. Je kan zelfs Affiliate Partner van Combell worden! 😄
    • Je kunt samenwerken met merken en bedrijven om gesponsorde inhoud te maken. Zoals een echte influencer dus. Dit houdt in dat je betaald wordt om blogposts te schrijven die producten, diensten of evenementen van de sponsor promoten. Het is belangrijk om duidelijk te vermelden dat de inhoud gesponsord is om transparant te blijven naar je publiek.
    • Een webshop beginnen. Blog je bijvoorbeeld over kleren, kaarsen of andere producten? Dan kan je die bijvoorbeeld zelf gaan verkopen. Je kan je blog gebruiken om autoriteit en geloofwaardigheid op te bouwen en terwijl je digitale producten promoten.

    Tip

    Als je jouw blog maakt met WordPress of SiteBuilder, kan heel eenvoudig uitbreiden naar een webshop.

    Extra tips over een eigen blog starten

    Zo! Je hebt nu alle kennis in huis om zelf een nieuwe blog te starten. Hier bij Combell kunnen we niet wachten om samen aan de slag te gaan. Je domeinnaam registreren, je aan de beste hosting helpen, blog software voorzien ... We hebben hier alles in huis voor jou!

    We geven je nog vier extra tips mee voor je blog!

    Wees consistent. Zorg voor nieuwe content op je blog. Dat kan wekelijks, tweewekelijks of maandelijks zijn, afhankelijk van je planning en tijd. Zo bouw je een trouw publiek op en blijft je blog relevant voor zoekmachine optimalisatie.

    Mobile first! Zorg ervoor dat je blog responsive is en goed wordt weergegeven op verschillende apparaten, zoals smartphones en tablets. Steeds meer mensen gebruiken zulke mobiele apparaten om blogs te lezen, dus het is essentieel om een mobiel vriendelijke blog te hebben.

    Je eigen blog maken, ontdek of dat een goed idee is » Combell (9)

    Gebruik interne en externe links. Plaats interne links naar andere relevante blogposts op je eigen blog. Dit helpt niet alleen om je lezers te betrekken en hen langer op je blog te houden, maar het helpt ook zoekmachines om je blog beter te indexeren. Daarnaast kun je externe links gebruiken om naar andere waardevolle bronnen te verwijzen en je geloofwaardigheid te vergroten. 😉

    Verzamel feedback van je lezers. Plaats enquêtes, stel vragen in je blogposts of moedig lezers aan om contact met je op te nemen. Op die manier kom je te weten wat je publiek waardeert, waarop ze zitten te wachten en hoe je je blog kan verbeteren.

    Start meteen met jouw blog avontuur

    Veelgestelde vragen over blogs maken

    Wat is een blog?

    Eigenlijk kan je een blog het best omschrijven als een op eerste zicht eenvoudige website waarop regelmatig (persoonlijke) berichten of artikels verschijnen. Zo kan je een eigen blog beginnen om te schrijven over je grootste passies. Al starten bedrijven even goed een blog, bijvoorbeeld om te communiceren met hun klanten en zich als expert te profileren.

    Kan ik gratis een blog maken?

    Ja, daar bestaan verschillende platformen en websites voor. Dat gratis aspect mag dan wel aantrekkelijk klinken, de kans bestaat dat je blog er onprofessioneel en onbetrouwbaar zal uitzien. Wij raden eerder blogplatformen zoals WordPress en Drupal aan. Dankzij zo'n platform bewaar je de volledige controle over je blog.

    Kan ik een blog ontwerpen en er nadien geld mee verdienen?

    Ja, dat kan. Bijvoorbeeld door advertenties en affiliate links toe te laten op je blog. Of door zelf een webshop te starten en producten te verkopen.

    Wat zijn de beste manieren om mijn lezers betrokken te houden?

    Een blog aanmaken die meteen succesvol is, dat wil natuurlijk iedereen. Je lezers betrokken houden, doe je op verschillende manieren. Enkele voorbeelden: sociale media gebruiken, marketing via e-mail gebruiken, interactie bevorderen en wekelijks nieuwe berichten online zetten.

    blog, sitebuilder, website, wordpress

    Je eigen blog maken, ontdek of dat een goed idee is » Combell (2024)
    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Kieth Sipes

    Last Updated:

    Views: 6048

    Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

    Reviews: 82% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Kieth Sipes

    Birthday: 2001-04-14

    Address: Suite 492 62479 Champlin Loop, South Catrice, MS 57271

    Phone: +9663362133320

    Job: District Sales Analyst

    Hobby: Digital arts, Dance, Ghost hunting, Worldbuilding, Kayaking, Table tennis, 3D printing

    Introduction: My name is Kieth Sipes, I am a zany, rich, courageous, powerful, faithful, jolly, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.