De Beste Blogs van 2024: Jouw Dagelijkse Dosis Inspiratie en Informatie! (2024)

XFacebookLinkedInPinterest

Het nieuwe jaar komt weer in zicht en dat betekent dat het weer tijd wordt voor mijn favoriete post van het hele jaar. :)) De post waarin ik de leukste, meeste interessante, inspirerende blogs in het zonnetje mag zetten en aan bloglezend Nederland en België voor mag stellen!

In deze post vind je 31 Nederlandstalige blogs waarvan ik denk dat ze het echt de moeite waard zijn om het komende jaar te volgen als je van blogs houdt. Of je nu op zoek bent naar blogs over ondernemen, beauty, eten, financiën, lifestyle, productiviteit of ouderschap, er is voor ieder wat wils!

Een podium voor de leukste bloggers van NL&BE!

Als lezer van blogs lijkt het misschien heel makkelijk om zo’n blog bij te houden. Je favoriete blogger publiceert meerdere posts per week die jij trouw leest en waar je op rekent, maar in de coulissen gaat er stiekem ontzettend veel werk in een blog zitten.

Daarom is het voor mij belangrijk om andere bloggers ook een podium te geven op mijn blog. En niet alleen de bestaande blogs die al jaren bestaan, maar ook om de nieuwe bloggers een kans te geven om op te vallen en verder te groeien.

Vind je een blog in deze lijst interessant? Laat dan ook eens reactie achter na het lezen van een blogpost. Daar maak je elke blogger ontzettend blij mee! En vergeet niet om je favoriete bloggers ook te volgen op social media of schrijf jezelf in voor de nieuwsbrief, zodat je op de hoogte blijft van nieuwe content.

Veel leesplezier!
Angie

De Beste Blogs van 2024: Jouw Dagelijkse Dosis Inspiratie en Informatie! (1)

Blogtrommel – Blogtips

Ben mag dan wel een Belg zijn, zijn blog – Blogtrommel.com – is verrassend genoeg vooral bekend onder Nederlanders. Op zijn blog deelt hij intussen al 11 jaar tips en strategieën om van je blogproject een blijvend succes te maken. Hij is ervan overtuigd dat iedereen succesvol kan bloggen.

Je vindt op dit blog artikels over zowat alle aspecten van het bloggen: inspiratie voor blogonderwerpen, WordPress-tips, tips om meer bezoekers te krijgen, suggesties om je blog te promoten, SEO-tips, strategieën om sneller te bloggen en meer. Dit blog focust zich vooral op de ambitieuze (hobby)blogger die met een klein budget een serieuze blog wil uitbouwen.

Leestip: Google Helpful Content update uitgelegd

De Beste Blogs van 2024: Jouw Dagelijkse Dosis Inspiratie en Informatie! (2)

De Bezem door je Leven – Opruimen & Organiseren

De Beste Blogs van 2024: Jouw Dagelijkse Dosis Inspiratie en Informatie! (3)

Een ander populair blog waar ik fan van ben is de blog van De Bezem door je Leven. Diana van De Bezem door je Leven is professional organizer / opruimcoach en deelt haar beste opruim- en organiseertips in haar blogs.

Ontzettend handig als je huis wel eens een rommeltje is en je wel wat handige tips kunt gebruiken die het opruimen een stuk makkelijker maken en ervoor zorgen dat je huis eindelijk ook eens opgeruimd blijft. 😉 Ze deelt daar de meest handige opbergproducten, maar bijvoorbeeld ook tips voor hoe je kunt opruimen met kinderen of als je ouder wordt.

Leestip: Opruimen met kinderen – 11 tips

Duurzame Stapjes – Duurzaamheid

De Beste Blogs van 2024: Jouw Dagelijkse Dosis Inspiratie en Informatie! (4)

Lieneke van Duurzame Stapjes is haar blog in het afgelopen jaar gestart en het is zo tof om haar hierin te zien groeien. Zij is het duurzame pad ingeslagen en wil haar kennis over duurzaamheid nu graag delen met anderen; een echte wereldverbeteraar!

Op haar blog neemt ze je mee op haar persoonlijke reis naar een duurzamer leven en deelt zij haar tips op dit vlak met jou. Nog geen bekend blog dus, maar ik weet zeker dat dit blog aan het einde van 2022 ook bij de meest populaire blogs van Nederland zal horen!

Leestip: 5 boeken leestips over duurzaamheid

Help je Hormonen – Lijf & Gezondheidsblog

Help je Hormonen is opgericht door Gaby, met het doel om als 30-jarige jonge vrouw inspiratie en informatie te delen vanuit haar eigen ervaringen met en de zoektocht naar een goede hormoonbalans.

Het viel haar steeds vaker op dat een hormonale disbalans – met name bij vrouwen – tegenwoordig steeds vaker voorkomt in allerlei levensfases, van jong tot oud.

Tijdens haar eigen zoektocht ontbrak het haar aan makkelijk begrijpbare informatie om haar hormonen terug in balans te helpen, zoals makkelijk toepasbare tips, informatie over hormoonproef voeding, supplementen en producten.

Maar ook tools op dit vlak ontbraken, zoals hormoon programma’s, hormoontesten en informatie over de combinatie van je hormonen met yoga/meditatie.

Op haar website staan daarom blogs die je helpen om je hormonen terug in balans te krijgen en in haar shop vind je haar favoriete hormoonproof producten en cursussen!

Leestip: Hormonale disbalans

De Beste Blogs van 2024: Jouw Dagelijkse Dosis Inspiratie en Informatie! (5)

Jo’s Beauty Corner – Beauty Tips & Reviews

Jo’s Beauty Corner is een blog die is ontstaan uit de liefde voor make-up, gezichtsverzorging en het schrijven hierover. Jolanda beschrijft de producten uitgebreid in haar blogs, van de ingrediënten tot hoe een product presteert wanneer je het gebruikt. Haar reviews zijn altijd eerlijk, opbouwend en worden geschreven met een vleugje humor!

Als je wil weten of een beautyproduct dat je graag wil kopen de moeite waard is, is Jo’s Beauty Corner een blog dat je zeker wil volgen en lezen!

Leestip: De gecombineerde vergelijking

Kom weer tot Rust – Vrouw

De Beste Blogs van 2024: Jouw Dagelijkse Dosis Inspiratie en Informatie! (6)

Speciaal voor de vrouwen in dit lijstje de blog van cyclus coach Kirsten van Kom weer tot Rust. Als vrouw is dit echt een blog om niet te missen, want hier worden allerlei tips en informatie gedeeld rondom de menstruatie cyclus, het tracken van je cyclus, PMS-klachten, seed cycling, seks, libido en de vrouwelijke hormonen.

Gek eigenlijk dat ik zoveel dingen op mijn 36e nog niet wist en nog onduidelijk waren. Eigenlijk echt basiskennis over het vrouwelijk lichaam die ons nooit geleerd is op school, terwijl dat wel zou moeten.

Dankzij Kirsten begrijp ik mijn eigen lichaam een stuk beter en ben ik me er bewust van geworden wat de pil met mijn lichaam deed. Inmiddels ben ik er dan ook mee gestopt. Een wereld van verschil en iets waarvoor ik haar mega dankbaar ben.

Leestip: De vier seizoenen van jouw cyclus uitgelegd!

Linda Schrijft – Lifestyle

De Beste Blogs van 2024: Jouw Dagelijkse Dosis Inspiratie en Informatie! (7)

Op LindaSchrijft lees je over Linda’s ervaringen met het moederschap. Alle informatie die zij miste als nieuwbakken moeder staat op haar blog.

Naast deze blogs vind je ook lekkere recepten om te bakken op haar blog, reviews van producten en handige lijstjes van dingen of weetjes die je niet (of juist wel) zou willen weten als moeder. Én er komen regelmatig gastbloggers aan het woord die hun favoriete recept of knutsel-ideeën delen.

Leestip: Dit zijn de leukste Sinterklaas spelletjes

De Beste Blogs van 2024: Jouw Dagelijkse Dosis Inspiratie en Informatie! (8)

Mamagisch – Mamablog

Op Mamagisch lees je de eerlijke verhalen over het moederschap van Kirsten, moeder van 2 kleine meiden. Dit mamablog is er voor moeders die niet altijd op hun roze wolk zitten en weten dat het echte leven niet het perfecte plaatje is. Alle haar verhalen worden geschreven met een knipoog. 😉

Los van ouderschapsverhalen kun je hier ook terecht voor lekkere recepten en blogs met tips voor leuke boeken, spelletjes en films.

Leestip: Wat me in 5,5 jaar moederschap nog nooit eerder gebeurde

Mama Jezz Blog – Mama & Kind

De Beste Blogs van 2024: Jouw Dagelijkse Dosis Inspiratie en Informatie! (9)

Jessica is mama van 3 kinderen, getrouwd en blogt over haar leven als werkende mama op haar blog Mamajezzblog.com. Samen met haar gezin woont ze in een leuk klushuis in Friesland. Ze vindt het leuk om andere ouders te inspireren door middel van ideeën voor activiteiten, knutsels, uitjes voor baby’s en kinderen.

Ook verschijnt er maandelijks een boekentip op haar blog en deelt ze persoonlijke- en ervaringsverhalen van zichzelf en van gastbloggers. Er staat ook een gastblog van mij op Mamajezzblog.com over mijn leven als werkende moeder, die vind je hier!

Leestip: De ‘loedermoeder’ tag

Mama met een Wolkje – Mama & Mentale Gezondheid

De Beste Blogs van 2024: Jouw Dagelijkse Dosis Inspiratie en Informatie! (10)

Nienke geeft je op haar blog Mama met een Wolkje een kijkje in haar leven als mama met psychische klachten. Zij heeft al sinds haar jonge jaren te maken met depressie, ptss en pts en heeft voor haar donkere wolkes in een (vrijwillige) klinische opname gezeten.

Met haar blog hoopt zij het taboe rond depressie en psychische klachten wat kleiner te maken en dat vind ik zo tof, want ik weet wat het betekent om te worstelen met psychische klachten en daarom ook hoe belangrijk het is dat er vaker openlijk over gesproken kan worden.

Gelukkig doet en durft Nienke dat en daar maakt ze het leven voor zoveel anderen zoveel makkelijker mee!

Ook voor de onderwerpen duurzaamheid, moederschap, beauty en lifestyle kun je prima op haar blog terecht.

Leestip: 7 tips tegen de winterdepressie

Mom’s Journey – Mama, Lifestyle & DIY

De Beste Blogs van 2024: Jouw Dagelijkse Dosis Inspiratie en Informatie! (11)

Charlotte is moeder van Sophie, dogmom van Coco, woont in Slowakije met haar gezin en schrijft over het moederschap, reizen, bevallingsverhalen en DIY tips op haar blog Mom’s Journey.

Volgens Charlotte heeft iedereen een verhaal en op haar blog deelt ze haar eigen verhaal met anderen. Ook verkoopt ze haar favoriete must-haves in haar webshop, zoals speenkoorden en mooie armbanden.

Een heel prettig blog om te lezen en voor mij heel herkenbaar omdat we allebei in het buitenland wonen en moeder zijn van een peuter. Kleppen over de ’terrible two’s’ schept een band kan ik je vertellen. 😉

Leestip: Het verhaal van Charlotte

Meer Lezen – Boekenblog

De Beste Blogs van 2024: Jouw Dagelijkse Dosis Inspiratie en Informatie! (12)

Meer Lezen is een initiatief van Le Stylo de Rose dat niet alleen is opgericht voor boekenliefhebbers, maar ook om lezen te stimuleren bij mensen die anders misschien minder snel een boek pakken. Ze is zelf schrijfster en vertaalster en boeken liggen haar na aan het hart.

Op dit blog vind je o.a. boekennieuws, leestips en informatie over al je favoriete schrijvers!

Leestip: Top 10 inspirerende boeken

Melina on Fire – Geld & Financiën

De Beste Blogs van 2024: Jouw Dagelijkse Dosis Inspiratie en Informatie! (13)

Melina on Fire is de blog van Melina Melikidis. Naast haar jarenlange ervaring in diverse financiële functies heeft zij zichzelf uit een schuld van € 100.000 weten te worstelen. Inmiddels heeft zij deze schuld helemaal afbetaald en hierdoor heeft zij geleerd om anders om te gaan met geld.

Als money mindset coach heeft zij haar passie gevonden en is het haar doel om vrouwen te begeleiden naar financiële onafhankelijkheid en het verwezenlijken van hun ultieme dromen. Op haar blog vind je dan ook blogs over budgetteren, financiën en money mindset!

Leestip: Budgetteren is nog nooit zo belangrijk geweest

Mieke de Kok – Lifestyle Fashion

De Beste Blogs van 2024: Jouw Dagelijkse Dosis Inspiratie en Informatie! (14)

Mieke is partner van Diederik en moeder van twee dochters én is blogger op haar website Mieke de Kok. Ze heeft haar hele leven in de mode gewerkt en haar vriend was (voor Corona) werkzaam in de evenementen/festival business.

Hierdoor heeft zij altijd een kleurrijk leven geleid met veel mooie feesten en luxe backstage privileges.

Sinds 8 jaar schrijft zij een persoonlijk blog over haar leven in haar stand Nijmegen met outfitinspiratie en foto’s.

Leestip: Wie ben ik alleen

Patch by Esme – Lifestyle

De Beste Blogs van 2024: Jouw Dagelijkse Dosis Inspiratie en Informatie! (15)

Esme is mama en een creatieve duizendpoot met daarbij 100 interesses: van het maken van babydekens tot het schrijven blogs, van gezond eten tot wandelen, van duurzaamheid tot sporten. Noem het maar op!

Over deze onderwerpen schrijft zijn dan ook op haar blog Patchbyesme, een blog dat zij is begonnen om te laten zien dat duurzame babyverzorging ook gemakkelijk kan zijn. Later is daar haar passie voor gezonde gewoontes ook bijgekomen.

Vandaag de dag is Patchbyesme uitgegroeid tot een plek waar je als moeder of aanstaande mama alles kan vinden over duurzame en praktische verzorging van je baby en jezelf.

De artikelen in haar webshop (die ik je zeker aan kan raden), haar blogs en coachingprogramma’s helpen jou om duurzame verzorging en het aanleren van gezonde gewoontes gemakkelijk te maken.

Patricia Heres – Lifestyle

De Beste Blogs van 2024: Jouw Dagelijkse Dosis Inspiratie en Informatie! (16)

Op de blog van Patricia Heres lees je over de dingen die Patricia meemaakt in haar leven als alleenstaande mama. Ze deelt ook blogs die gaan over gebeurtenissen uit haar leven, zoals haar onvervulde kinderwens en haar depressie.

Naast de wat zwaardere onderwerpen is er ook ruimte voor luchtigere onderwerpen, zoals muziek, uitjes en actuale onderwerpen. Zo schrijft ze bijvoorbeeld regelmatig over de oorlog in Oekraïne.

Leestip: Ik heb een onvervulde kinderwens

    Productieveling – Productiviteit

    De Beste Blogs van 2024: Jouw Dagelijkse Dosis Inspiratie en Informatie! (17)

    Productieveling is een blog waar je alles kan lezen over productiviteit en alles wat hierbij komt kijken. Denk aan onderwerpen als: plannen, structuur, focus, je telefoongebruik verminderen maar ook waarom slaap zo belangrijk is voor mensen.

    De blog is opgezet door Iris, die in eerste instantie de koningin van uitstelgedrag was maar door vele studie-uren erachter kwam dat productiviteit één van de leukste onderwerpen is om zelf mee aan de slag te gaan.

    Nooit meer het gevoel van achter jezelf aanlopen en overweldigd zijn door het aantal taken op je to-do lijst, maar controle hebben over je eigen tijd, de focus op wat echt belangrijk is en aan het eind van de dag een voldaan en tevreden gevoel. Dat gunt ze iedereen.

    RAAR sociaal – Mentale Gezondheid

    De Beste Blogs van 2024: Jouw Dagelijkse Dosis Inspiratie en Informatie! (18)

    Op RAAR Sociaal blogt Linda over haar ervaringen en bevindingen over de sociale angststoornis. Na haar eigen diagnose is zij op zoek gegaan naar informatie, maar kwam erachter dat er vooral veel dezelfde informatie te vinden was online.

    Ze besloot zelf verder op onderzoek uit te gaan op Engelse websites en vond informatie waar ze zichzelf beter in herkende en is dit gaan delen met haar volgers op social media en ook op haar blog.

    Je vindt hier artikelen met informatie die ze zelf tijdens haar zoektocht verzameld en toegepast heeft en persoonlijke verhalen over sociale angst, mentale gezondheid en de ziektewet. Echt een interessant blog om te volgen als je hier zelf ook mee te maken hebt!

    Leestip: Instagram gewoontes die je mentale gezondheid schaden

    Relax ‘m Mode – Modeblog

    De Beste Blogs van 2024: Jouw Dagelijkse Dosis Inspiratie en Informatie! (19)

    Linda van de blog Relax ‘m Mode is dol op kleding. Ze experimenteert graag met haar kledingstijl en ze straalt tegenwoordig in alle kleding die ze draagt. Dat is vroeger wel anders geweest! Sterker nog, vroeger was ze een buitenbeentje, werd ze gepest en was ze ontzettend onzeker over zichzelf en haar uitstraling.

    Op haar blog deelt zij tips die jou helpen om jezelf ook zelfverzekerd te kunnen kleden. Je vindt er o.a. tips over duurzame kleding en stijladviezen over welke kleding het beste bij jouw unieke lichaam past.

    Ze gaat in op diverse lichaamsvormen, welke modellen hier het beste bij passen en neemt je ook mee in wat verschillende stoffen en kleuren kleding met jouw lichaam doen. Ook vind je tips om kleding te combineren en een duurzame garderobe te bouwen.

    Tot slot geeft ze je graag een kijkje in haar keuken, waar zij regelmatig kleding voor zichzelf, haar kinderen en haar klanten maakt.

    Leestip: Dit is waarom iedere vrouw haar lichaamsvorm moet weten

    Rosa Schrijft – Lifestyle

    De Beste Blogs van 2024: Jouw Dagelijkse Dosis Inspiratie en Informatie! (20)

    Rosa is getrouwd, moeder van een dochter van 8 jaar oud en blogt over allerlei onderwerpen die te maken hebben met het moederschap, opvoeding, school, uitjes, vakanties met kinderen en een duurzame en gezonde levensstijl op Rosa Schrijft.

    Ook heeft ze geschreven over haar tweede kinderwens die niet uit is gekomen en het pleegzorgtraject dat zij met haar man is ingeslagen na jaren geprobeerd te hebben om zwanger te worden van een tweede kind.

    Met name de blogs over het pleegzorgtraject vind ik super interessant, omdat ik zelf lang voor jeugdzorg heb gewerkt. Heel mooi om te lezen hoe het aan de andere kant wordt ervaren.

    Leestip: Hoe gaat het met ons pleegzorgtraject

    Seadbeady – Lifestyle Blog

    De Beste Blogs van 2024: Jouw Dagelijkse Dosis Inspiratie en Informatie! (21)

    Om haar Etsy shop met handgemaakte juwelen te promoten, startte Renata in 2017 een mode- en lifestyle blog; Seadbeady. Op haar blog deelt zij hoe zij ooit begon met het maken van juwelen en schrijft zij reviews van allerhande items en schoonheidsproducten. Ook kun je op haar blog interviews met mode-ontwerpers, mode-stylisten en makeup-artiesten lezen.

    Op zoek naar een mooi geschenk? Dan kun je hier ook terecht voor diverse geschenkgidsen! Daarnaast kun je af en toe ook een blogpost vinden op haar blog over juwelen of andere nuttige dingen zoals blog- en Pinterest tutorials.

    Ze probeert altijd een beetje van zichzelf mee te geven in haar blogs, vaak met ook wat sarcasme en humor erin verwerkt. Ps. Renata blogt in het Engels, maar ik wilde je haar blog toch niet onthouden!

    Leestip: How to look good with professional makeup

    Taxx Life Blog – Financiën & Duurzaamheid

    De Beste Blogs van 2024: Jouw Dagelijkse Dosis Inspiratie en Informatie! (22)

    Miranda van de blog Taxx Life Blog probeert samen met haar gezin duurzaam te leven en financiële stabiliteit op te bouwen. Daarnaast staat zij met haar gezin aan de vooravond van de verbouwing in haar nieuwe huis.

    Op haar lifestyle blog deelt ze vanzelfsprekend dan ook over duurzaamheid en financiën, maar je kunt jezelf ook prima vermaken op haar blog als je wil lezen over sporten, gezond eten en interieur!

    Leestip: Doelen en duurzaam september 2022

    Thegreenlist.nl – Duurzaamheid

    De Beste Blogs van 2024: Jouw Dagelijkse Dosis Inspiratie en Informatie! (23)

    Saskia van Thegreenlist.nl deelt haar zoektocht naar een groener leven op haar blog en op Instagram. Je volgt niet alleen haar, maar ook haar gezin en dat levert altijd weer interessante verhalen en avonturen op het gebied van duurzamer leven.

    Met haar sprankelende persoonlijkheid inspireert ze inmiddels al ontzettend veel mensen om ook duurzamer te gaan leven, mijzelf inclusief!

    Ze onderzoekt samen met haar gezin hoe ze groener kan leven, dus alles voor een duurzamer leven komt op haar site en Insta voorbij: van tweedehands en duurzame shoptips tot Nederland ontdekken (in het kader van duurzaam reizen) en van eco friendly beauty & verzorging tot klimaatvriendelijke receptentips en nog veel meer.

    Leestip: Najaarslook – met deze duurzame tips ben je klaar voor de winter

    Thuisfuif – Kinderfeestjes

    De Beste Blogs van 2024: Jouw Dagelijkse Dosis Inspiratie en Informatie! (24)

    Gera – de maker van de blog Thuisfuif – is moeder van drie kinderen en op haar website deelt zij manieren om een kinderfeestje zo leuk mogelijk te maken. Omdat niet iedereen beschikt over een groot feestbudget deelt ze vooral tips voor kinderfeestjes met een klein feestbudget.

    Voor iedereen die kinderen heeft en kinderfeestjes viert is dit dus zeker een blog om te gaan volgen in 2023.

    Leestip: Creatief met ijsstokjes

    Travelfoodie Inside & Sparkles Inside – Eten & Reizen

    De Beste Blogs van 2024: Jouw Dagelijkse Dosis Inspiratie en Informatie! (25)

    Jasmina is moeder van een kleine eigenwijze kleuter en verslaafd aan eten en reizen. Ze runt de mommy en lifestyle blog Sparkles Inside en daarnaast heeft ze ook een ander blog waar ze van alles deelt over eten en reizen, Travelfoodie Inside.

    Een bezige dame dus!

    Ben je een echte foodie of reis je graag de wereld rond, dan vind je de lekkerste recepten en interessante reistips op Travelfoodie Inside.

    Ben je op zoek naar DIY ideeën, het moederschap of lees je graag lifestyle blogs? Dan is Sparkles Inside dé blog voor jou!

    Leestip: Is Dubai duur?

    Vanessa Blogt – Lifestyle Blog

    De Beste Blogs van 2024: Jouw Dagelijkse Dosis Inspiratie en Informatie! (26)

    Vanessa (33) is werkzaam als blogger en freelancer copywriter. Zo kan zij iedere dag doen wat zij het liefste doet, namelijk inspirerende teksten schrijven en vervolgens de wereld insturen.

    Op Vanessa Blogt deelt zij dagelijks inspiratie en tips over tal van onderwerpen, waaronder beauty, lifestyle, gezondheid, fashion, food, wonen en huishouden. Kortom: een blog met veel afwisseling!

    Kom je ook eens een kijkje nemen?

    Leestip: Tips besparen dure decembermaand

    Verrek! Ik Vertrek

    De Beste Blogs van 2024: Jouw Dagelijkse Dosis Inspiratie en Informatie! (27)

    Kortgeleden heeft Annemarie – 33 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters – samen met haar gezin het roer omgegooid en zijn zij van de Randstad naar het platteland verhuisd.

    Het doel was om uit de ratrace stappen waar zij inmiddels in waren vastgelopen. Er waren te weinig uren in de dag om alle taken af te kunnen vinken en nog te kunnen genieten van de mooie momenten.

    Na een reeks gebeurtenissen kwam het besef dat het leven te kort is om enkel te racen en om te weinig tijd over te houden voor de leuke dingen. Ze besloten dat ze vrijer wilden gaan leven en zijn gaan zoeken naar een huis in Overijssel waar meer rust, natuur en een nieuwe start hen dat vrijere leven kan gaan geven.

    Op haar blog Verrek! Ik vertrek vind je haar verhaal en tips en tricks om dit zelf ook te kunnen bereiken.

    Leestip: Money Mindset

    Wandeldingen – Wandelblog

    De Beste Blogs van 2024: Jouw Dagelijkse Dosis Inspiratie en Informatie! (28)

    Wie het aan haar familie vraagt, zal horen dat Mascha tot een paar jaar geleden geen avonturier was. Voor haar fotografie maakte ze af en toe korte wandelingen vlakbij huis, maar ze zat vooral veel thuis op de bank. Haar burn-out in 2018 bracht daar verandering in.

    Ze werd gedwongen om haarzelf beter te leren kennen en uit te zoeken waar ze gelukkig van werd. Dit vond ze in, avonturen beleven en erover schrijven. Ze verlegde continu haar grenzen en gaat er tegenwoordig wekelijks alleen op uit. Ze staat met zonsopkomst op de Veluwe, boekt in haar eentje een huisje in het bos en wandelt kilometers door bossen en polder.

    Over haar avonturen schrijft ze op Wandeldingen.nl. Een blog vol inspiratie voor wandelroutes, natuurgebieden en wandelgidsen. Maar ook artikelen over alleen op avontuur gaan, je grenzen verleggen en voorbereid in je eentje op pad gaan.

    Leestip: De Veluwe

    Wildlife Reizen – Reizen

    De Beste Blogs van 2024: Jouw Dagelijkse Dosis Inspiratie en Informatie! (29)

    Op de blog Wildlife Reizen deelt Björn – 27 jaar en dierenarts – zijn grote passies voor reizen en wildlife fotografie met zijn lezers. Hij reist samen met zijn vrouw en zijn vakanties staan altijd in het teken van wilde dieren en de natuur.

    Samen hebben ze meerdere reizen gemaakt door Afrika, Azië en Europa. Ook gaan ze er geregeld in eigen land op uit om de natuur en de prachtige wilde dieren in Nederland vast te leggen. Via deze blog proberen zij mensen in te laten zien hoe mooi de natuur is en dat we er alles aan moeten doen om deze te redden.

    Voor een dierenliefhebber als ik zijn de blog en Instagram posts altijd weer heerlijk om te volgen!

    Leestip: 6 onontdekte wildlifebestemmingen in Europa

    WoeWoe – Creatief & Kind

    De Beste Blogs van 2024: Jouw Dagelijkse Dosis Inspiratie en Informatie! (30)

    Houd je van knutselen, leuke activiteiten en creatief bezig zijn met de kinderen? Dan zit je goed bij Julia’s blog en webshop WoeWoe! Julia, 32 jaar, is moeder van 2 zoontjes met wie ze wekelijks nieuwe knutselwerkjes maakt.

    Je vindt op WoeWoe dan ook veel knutselinspiratie, tips voor leuke activiteiten en speelgoed. Er wordt stap voor stap aan je uitgelegd hoe je samen met kinderen leuke knutsels kunt maken.

    Duurzaamheid speelt ook een grote rol op haar website, want er wordt het liefst geknutseld met restmateriaal, zoals lege eierdozen of melkpakken. Haar favoriete knutselmateriaal? Een lege wc-rol! Spaar ze op en knutsel met Julia en haar zoontjes mee!

    Leestip: 6x knutselen met eierdozen

    Yaika Tak – Lifestyle

    De Beste Blogs van 2024: Jouw Dagelijkse Dosis Inspiratie en Informatie! (31)

    Yaikatak.nl is de blog van Yaika dat inmiddels alweer bijna zo’n 2 jaar bestaat. Het is een persoonlijk blog, vandaar dat ze het ook naar zichzelf vernoemd heeft. Je vindt hier blogs over allerlei onderwerpen die zij leuk, opvallend, interessant en belangrijk vindt aan de wereld van nu.

    Dat kan gaan over nieuwe skin care routine, maar ook over het verduurzamen van je kledingkast. Andere categorieën die voorbijkomen op haar blog zijn: persoonlijke verhalen, lifestyle, beauty & fashion, reizen, mindset en diversiteit.

    Vooral het laatste onderwerp is een onderwerp waar zij meer aandacht aan wil gaan besteden. Ook kun je de komende periode heel wat leuke kerstartikelen verwachten, ze is namelijk helemaal gek op Kerst!

    Leestip: Hoogsensitiviteit: mijn ervaringen met een HSP-coach

    Conclusie

    Dit waren ze dan; de beste, leukste, meest inspirerende blogs om te gaan volgen in 2023! Ik hoop dat jij weer wat blogs gevonden hebt om te volgen het komende jaar. 🙂 En voor de bloggers die genoemd zijn in deze mooie lijst hoop ik dat de vermelding in deze blogpost zorgt voor nieuwe kijkers op jullie blogs! (Alle beetjes helpen!)

    Vergeet niet om iedereen te volgen op social media en om deze post zelf ook te delen op je social media!

    Liefs,

    Angie

    PS. Wil jij ook een blog beginnen? Lees dan mijn beginnersgids voor het starten van een blog en wie weet sta jij volgend jaar dan ook op mijn lijstje met beste blogs!

    About the Author

    Angie

    Angie is een blogger en ondernemer uit Nederland en verblijft momenteel als digital nomad in Servië, samen met haar man en 2-jaar oude dochter Ana Milena. Ze is de maker van She Can Blog en is Pinterest manager voor diverse bedrijven.

    • Angie

      https://shecanblog.com/nl/author/admin/

      16 Must-Haves voor een Relaxte Thuis Werkplek

    • Angie

      https://shecanblog.com/nl/author/admin/

      16 tips voor het inrichten van een thuiskantoor in een klein appartement

    • Angie

      https://shecanblog.com/nl/author/admin/

      Review: De Affiliate Community van Affiliate Blogger

    • Angie

      https://shecanblog.com/nl/author/admin/

      Zoekwoorden Onderzoek doen voor je blog; dit is hoe je het aanpakt

    XFacebookLinkedInPinterest

    De Beste Blogs van 2024: Jouw Dagelijkse Dosis Inspiratie en Informatie! (2024)
    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Merrill Bechtelar CPA

    Last Updated:

    Views: 6054

    Rating: 5 / 5 (70 voted)

    Reviews: 85% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Merrill Bechtelar CPA

    Birthday: 1996-05-19

    Address: Apt. 114 873 White Lodge, Libbyfurt, CA 93006

    Phone: +5983010455207

    Job: Legacy Representative

    Hobby: Blacksmithing, Urban exploration, Sudoku, Slacklining, Creative writing, Community, Letterboxing

    Introduction: My name is Merrill Bechtelar CPA, I am a clean, agreeable, glorious, magnificent, witty, enchanting, comfortable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.